Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
amandel-jamkoekjes

Amandel-jamkoekjes uit 100 luxe koekjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 40

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de amandelen fijn in een hakmolen. Mix de boter met de suiker en het eigeel tot een glad mengsel. Meng de bloem met bakpoeder en voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel. Vorm een samenhangend deeg dat niet aan je handen plakt en verpak dit in een boterhamzakje. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.

  2. Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden. • Verdeel het deeg na het rusten in 3 gelijke stukken. Rol ieder stuk uit tot een lange rol van 2-3 cm dikte. Smeer elke rol in met eiwit en rol hem door de amandelen.

  3. Snijd elke rol in dikke plakjes van 2 cm en draai ze op een platte kant. Druk met de steel van een pollepel een kuiltje in het midden van de plakjes en vorm mooie ronde koekjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin van kleur zijn.

  4. Haal de koekjes uit de oven en druk nu ze nog warm zijn nogmaals het kuiltje in met de steel van je pollepel. Leg ze op een rooster om af te koelen. Vul de kuiltjes met behulp van een theelepeltje met jam.

Dit recept komt uit het boek 100 luxe koekjes van Elisabeth Scholten.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)