Amandelsemifreddo met perziken in vanille-marsalasiroop
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 2 uur en 20 minuten wachttijdca. 2 u. en 20 min. wachttijd
Bereiding
Klop de slagroom lobbig en zet afgedekt in de koelkast. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en zet apart. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten met een snuf zout stijf. Spatel het eidooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Vouw nu rustig met een spatel het eiwitschuim erdoorheen. Meng als laatste het amandelaroma, de verkruimelde amarettini en de amandelen erdoorheen. Schep het mengsel in een met vershoudfolie beklede vorm en dek goed af. Zet minimaal 24 uur in de diepvries.
Splijt voor de vanille-marsalasiroop het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de marsala met de suiker, het citroensap, het uitgeschraapte vanillestokje en het vanillemerg aan de kook. Zet het vuur laag. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Leg de perzikhelften in de hete siroop en pocheer ze op laag vuur tot ze mooi zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Laat in de siroop afkoelen.
Pel voorzichtig met een mesje de schil van de perziken. Stort de semifreddo uit de vorm en snijd er plakken van ca. 3 cm dik van. Leg op bordjes en leg er wat partjes perzik bij. Schep er royaal de marsalasiroop overheen en verkruimel er wat amarettini over.