Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Amandeltaart

Amandeltaart

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de suiker, 200 g koude boter, 300 g bloem en het zout en kneed het kort met de hand of in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Kneed het deeg kort tot een bal. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 45 minuten rusten in de koelkast. Laat 100 g boter op kamertemperatuur komen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht 200°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad plat uit. Vet een taartvorm (24 cm Ø) in met boter en bestuif hem met bloem. Leg het deegvel in de vorm en druk het deeg met de vingertoppen tegen de rand van de vorm omhoog.

  3. Roer het amandelspijs los en kneed er de eieren, de zachte boter en de citroenschil doorheen. Vul de deegbodem met het amandelmengsel en strooi er het amandelschaafsel overheen. Bak de taart in 40-50 minuten goudbruin. Neem de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen.

Foto: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Lifestyle (lifestyle94.com), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)