Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Klop voor de frangipane de boter en de suiker samen tot ze licht van kleur en luchtig zijn. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en schraap tussen elk ei door met een spatel over de zijden van de kom. Roer het amandelmeel erdoorheen.
  2. Steek met de steker van 8 cm Ø 8 rondjes uit het bladerdeeg. Steek met de steker van 7 cm Ø uit 4 van de rondjes een rand van 1 cm. Plak de randjes op de overige 4 rondjes met een beetje geklutst ei.
  3. Strijk een beetje ei op de randen en lepel 1 el frangipane in het midden van elk gebakje. Bak 15-18 minuten of tot de randjes gerezen en goudbruin zijn en de frangipane gaar is.
  4. Snijd de bananen in de lengte doormidden, bak ze in een koekenpan met 1 el boter en blus af met 2 el ahornsiroop.
  5. Doe een grote lepel geklopte room op elk taartje, leg de plakjes banaan erop, bestrooi met de amandelen, besprenkel met de ahornsiroop en bestuif met de poedersuiker.

Per portie: ca. 1436 kcal
20 g eiwit | 106 g vet | 100 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lorcan Spiteri Fotografie: David Cotsworth