Lees verder onder de advertentie
Amandeltaartjes
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Klop voor de frangipane de boter en de suiker samen tot ze licht van kleur en luchtig zijn. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en schraap tussen elk ei door met een spatel over de zijden van de kom. Roer het amandelmeel erdoorheen.
Steek met de steker van 8 cm Ø 8 rondjes uit het bladerdeeg. Steek met de steker van 7 cm Ø uit 4 van de rondjes een rand van 1 cm. Plak de randjes op de overige 4 rondjes met een beetje geklutst ei.
Strijk een beetje ei op de randen en lepel 1 el frangipane in het midden van elk gebakje. Bak 15-18 minuten of tot de randjes gerezen en goudbruin zijn en de frangipane gaar is.
Snijd de bananen in de lengte doormidden, bak ze in een koekenpan met 1 el boter en blus af met 2 el ahornsiroop.
Doe een grote lepel geklopte room op elk taartje, leg de plakjes banaan erop, bestrooi met de amandelen, besprenkel met de ahornsiroop en bestuif met de poedersuiker.
Lees verder onder de advertentie