Bereiding

Heb je geen ijsmachine? Zet het mengsel dan in een kom in de vriezer en roer het ieder half uur goed door met een garde. Het resultaat zal minder fijn, maar niet minder lekker zijn!

  1. Splijt de vanillestokjes en schraap er het merg uit. Verwarm de slagroom met het vanillemerg en de vanillestokjes in een ruime pan zonder hem te koken. Laat de room ca. 10 minuten trekken. Klop de eidooiers los met de suiker.
  2. Schenk de room door een fijne zeef en doe hem terug in de pan. Voeg al kloppend het dooiermengsel toe. Verwarm het geheel al roerend tot een temperatuur van ca. 80°C. Neem van het vuur en laat afkoelen. Laat het mengsel afgedekt in de koelkast helemaal afkoelen.
  3. Giet de custard in een ijsmachine* en draai er een smeuïg ijs van. Laat de amarenakersen uitlekken en bewaar de siroop. Halveer de kersen. Voeg de kersen en 2-3 el van de siroop toe aan het ijs als het klaar is en draai het vervolgens kort verder. Bewaar het ijs in een afgesloten bak in de vriezer. Haal het ijs ca. 10 minuten voor gebruik uit de vriezer. Serveer met de overige siroop.

Foto’s: foodies