Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Ananas-basilicumsorbet van Bas van Haaren

Ananas-basilicumsorbet van Bas van Haaren

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week het basilicum ca. 10 minuten in het water. Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in stukken. Weeg het vruchtvlees af. Meng de ananas met het basilicum en het weekwater en pureer het geheel glad.

  2. Voeg de suiker, de druivensuiker en het citroensap toe en pureer ze door het ananasmengsel.

  3. Doe het mengsel in een ijsmachine en draai er ijs van. Heb je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een roestvrijstalen bak en zet hem in een bad met ijs en een snufje zout. Blijf kloppen tot het mengsel in een zachte sorbet verandert. Zet het ijs in de diepvries om het hard te laten worden.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)