Ananaslimonade
Eenvoudig12 personen20 minuten bereiden
Je eigen limonade maken is eenvoudig en leuk. Heb je geen fancy sapcentrifuge? Dan kun je ook een blender gebruiken om ananassap te maken. Uit één goed rijpe ananas haal je ongeveer een halve liter sap. Deze ananaslimonade is heerlijk verfrissend en perfect voor een dagje op het strand of bij een zomerse barbecue.
Ingrediënten
- 500 ml water
- 225 g suiker
- 30 g munttakjes
- 500 ml vers ananassap
- 250 ml limoensap
- 500 ml koolzuurhoudend water
- Om te serveren
- ijsklontjes
- takjes munt
- schijfjes limoen
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Breng om de siroop te maken het water en de suiker in een pan aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur, voeg de takjes munt toe en laat helemaal afkoelen.
- Haal de munt uit de siroop. Voeg het ananassap, limoensap en koolzuurhoudend water toe en roer alles door elkaar. Serveer met ijsklontjes, een takje munt en een schijfje limoen.

Recept uit:
Het Caribische kookboek