Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Anijschampignons in witte wijn met noedels

Anijschampignons in witte wijn met noedels

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Borstel de anijschampignons schoon. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Verhit de boter in een ruime pan en bak er de champignons ca. 8 minuten in. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg het mosterdzaad en het korianderzaad toe en blus af met de witte wijn.

  2. Stoof de champignons ca. 10 minuten op laag vuur in de witte wijn. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken.

  3. Meng de maïzena met 1 el koud water. Voeg het maïzenapapje al roerend toe aan het paddenstoelenmengsel en laat ca. 1 minuut doorkoken. Roer de spinazie erdoorheen en laat kort slinken. Giet de noedels af en meng ze met de saus. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel over borden.

Per portie: 411 kcal | 65 g koolhydraten | 11 g eiwit | 8 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)