Anijstulband met anijsfrosting
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Klop 200 g boter met de suiker wit met een handmixer of in een keukenmachine. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Voeg 200 g zelfrijzend bakmeel, het anijszaad en de melk toe en roer kort tot een glad beslag.
Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif hem met bakmeel. Schenk het beslag in de tulbandvorm. Bak de tulband in ca. 50 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem de tulband uit de oven en laat ca. 25 minuten afkoelen in de vorm. Stort de tulband en laat hem verder afkoelen op een rooster.
Klop 250 g boter wit. Klop de gestampte muisjes door de boter. Bestrijk de tulband met de muisjesfrosting en versier hem met de anijshagel.