Antipasto-salade met grissini van zwarte olijven
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Meng de ingrediënten voor de salade in een kom. Meng de ingrediënten voor de dressing met een garde. Giet de dressing over de salade en schep voorzichtig om.
Verwarm voor de grissini de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Los de gist op in een scheutje lauwwarm water en laat ca. 1 minuut staan.
Zeef 250 g bloem boven een kom. Maak er een kuiltje in en schenk het gistmengsel hierin. Voeg 200 ml lauwwarm water en de olijfolie toe en kneed met de hand ca. 5 minuten tot een soepel deeg. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg op kamertemperatuur ca. 1 uur rijzen.
Bestrooi het werkblad met een beetje bloem. Haal het deeg uit de kom en kneed de olijven en de Italiaanse kruiden erdoor. Rol het deeg uit tot ca. 1 cm dikte en snijd het in repen van ca. 2 cm breed.
Rol de repen met beide handen tot stengels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi royaal met zeezout en peper. Bak 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Breng de salade voor het serveren op smaak met zout en peper. Serveer met de grissini.