Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Appel-berberisvulling

Appel-berberisvulling

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Zeinab: "Berberisbessen zijn kleine, ongezoete besjes die een fris accent geven aan een gerecht. Ze worden in de Arabische keuken vaak gebruikt in hartige gerechten. Als experiment besloot ik om deze bessen te verwerken in een zoete vulling en zo ontstond de appel-berberisvulling. Het is een kleurrijke vulling die perfect past bij winterse smaken."

Bereiding

  1. Week de berberis 10 minuten in water en giet af.

  2. Doe alle ingrediënten, behalve de berberis en het rozenwater in een pan en zet op middelhoog vuur. Verwarm circa 10 minuten onder af en toe roeren tot de appel zacht is.

  3. Voeg de geweekte berberis en het rozenwater toe en verwarm 2 minuten mee.

  4. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast. Roer voor gebruik goed door.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Zoets van Zeinab

€ 29,99
zoets van zeinab