Appel-berberisvulling
Eenvoudig30 minuten bereiden30 minuten wachten
Zeinab: "Berberisbessen zijn kleine, ongezoete besjes die een fris accent geven aan een gerecht. Ze worden in de Arabische keuken vaak gebruikt in hartige gerechten. Als experiment besloot ik om deze bessen te verwerken in een zoete vulling en zo ontstond de appel-berberisvulling. Het is een kleurrijke vulling die perfect past bij winterse smaken."
Ingrediënten
- 60 g gedroogde berberis (zuurbes)
- 250 g appels (bijvoorbeeld jonagold - geschild en in kleine blokjes)
- geraspte schil van 1 biologische citroen
- 2 el vers citroensap
- 50 g kristalsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 2 tl gemalen kardemom
- 2 tl kaneel
- ½ tl zout
- 15 ml rozenwater
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Week de berberis 10 minuten in water en giet af.
- Doe alle ingrediënten, behalve de berberis en het rozenwater in een pan en zet op middelhoog vuur. Verwarm circa 10 minuten onder af en toe roeren tot de appel zacht is.
- Voeg de geweekte berberis en het rozenwater toe en verwarm 2 minuten mee.
- Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast. Roer voor gebruik goed door.

Uit het boek:
Zoets van Zeinab
TIP:
In plaats van met appel, kun je deze vulling ook maken met bijvoorbeeld peer of kersen!