Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Appel-bramencrumble

Appel-bramencrumble

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 10 minuten wachttijd10 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor het kruimeldeeg

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Doe voor het kruimeldeeg de bloem en de boter in een keukenmachine en meng met de pulseerknop tot grove kruimels. Roer de suiker en een snufje zout erdoorheen.

  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Meng de appels met de bramen, het citroensap, 150 g suiker en de kaneel. Verdeel het fruitmengsel over een ovenschaal en bestrooi met het kruimeldeeg.

  3. Bak ca. 50 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is en de fruitsappen borrelen. Laat ca. 10 minuten afkoelen voor het serveren. Lekker met vanille-ijs.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlotte Tolhurst Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!