Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Appel-kaneelmuffins

Appel-kaneelmuffins

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Deze muffins met appel en kaneel zijn perfect om te bakken op een luie zondag. Bak dit recept en peuzel de muffins samen op. Lekker bij de thee!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Deze muffins met appel en kaneel zijn perfect om te bakken op een luie zondag. Bak dit recept en peuzel de muffins samen op. Lekker bij de thee!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de vormpjes in de holtes van het bakblik. Meng de bloem met het meel, de suiker, het bakpoeder, het kaneelpoeder en een snuf zout in een kom. Voeg de eieren, de yoghurt, de olie en de geraspte appel toe en roer alles door elkaar. Spatel de noten door het beslag.

  2. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 12-15 minuten in de oven tot de muffins gerezen en goudbruin zijn. Laat de muffins helemaal afkoelen op een rooster.

  3. Roer de poedersuiker met 2½ tl water tot een schenkbaar glazuur. Drizzle het glazuur over de afgekoelde muffins voor het serveren.

Per portie: 234 kcal | 27 g koolhydraten | 5 g eiwit | 11 g vet

Drizzle

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!