
Appel-karamel-croissanttartelette
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C / airfryer: 160°C). Rol het croissantdeeg uit en snijd over de kartellijntjes in zes driehoekjes. Snijd elk driehoekje in twee kleinere driehoekjes.
Bekleed een tartelettevorm (28 cm Ø) met antiaanbaklaag met de driehoekjes; laat sommige puntjes over de rand hangen. Laat de driehoekjes een beetje overlappen en duw ze aan, zodat er geen gaatjes in de bodem zitten.
Verdeel de karamelsaus over de bodem. Schep de appel om met de suiker en verdeel over de karamel. Vouw het overhangende deeg terug over de tartelette.
Bak ca. 30 minuten in de oven (airfryer: ca. 25 minuten), tot het deeg gerezen en goudkleurig is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur (sla deze stap niet over). De vulling ziet er als je de tartelette uit de oven haalt erg vloeibaar uit, maar zal stollen tijdens het afkoelen.
Besprenkel de afgekoelde tartelette met meer karamelsaus. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met slagroom of custard.