Bereiding

  1. Steek met een appelboor de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in plakken van een halve centimeter, zodat je donutvormige appelplakken hebt.
  2. Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur de sparrennaaldenboter. Leg de helft van de appelplakken in de pan en bak op middelhoog vuur (anders verbrandt de boter) tot ze aan een kant
    iets beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan op een bord en dek af met een tweede bord. Bak de tweede portie in hetzelfde vet.
  3. Meng de mascarpone, poedersuiker en het vanillemerg in een kommetje en klop het tot een glad en luchtig geheel.
  4. Verdeel de gebakken appelplakken over vier borden. Schep er de vanille-mascarpone op en bestrooi met de gehakte hazelnoten.
Eet & drink je kerstboom

Bestel het boek:

Eet & drink je kerstboom
€21,00

Disclaimer: de spar, den en zilverspar zijn eetbaar, maar pas op voor de taxus. Deze boom, bekend om zijn holle rode vruchten, is extreem giftig. Als jouw kerstboom is bespoten met een brandwerende spray, is je boom niet meer eetbaar. Helaas zijn niet-biologische bomen vaak behandeld met bestrijdingsmiddelen. Dit is zeker niet goed voor de biodiversiteit en het milieu, maar kan – wanneer je slechts een beperkte hoeveelheid naalden consumeert – geen kwaad.