Artisjokharten met tuinbonen
Eenvoudig
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Klop het ei los in een kom. Schep de broodkruimels in een andere kom. Pak een artisjokhart, doop het in het ei en leg het daarna met beide kanten in de broodkruimels tot het er rondom mee bedekt.
3. Verhit wat boter en olijfolie in een koekenpan, voeg de artisjokken toe en bak ze rondom bruin. Leg ze in een ovenschaal. Leg een heel klein klontje boter in het midden van elk artisjokhart en bak ze 10 minuten in de oven. Kook intussen in een pan gezouten water de tuinbonen in 2 minuten net gaar. Giet af en spoel ze onder de koude kraan af. Hak ze grof en doe ze in een kom met de kruiden, citroenschil, wat olijfolie en wat zout en peper.
4. Haal de artisjokharten uit de oven en leg ze op een plat bord. Schep het tuinbonenmengsel erop, proef, voeg als het nodig is extra zout of peper toe en knijp er wat citroensap over. Dien op.