Bereiding

 

  1. Zet een pan met de witte wijn, 500 ml water, 1 citroen in stukken, de laurierblaadjes en de rozemarijn klaar. Pluk de buitenste blaadjes van de artisjokken. Snijd de bovenkant van de artisjokken ca. 3 cm boven de steel af. Halveer de artisjokbodems. Leg de artisjokken direct in de pan met het wijncitroenwater.
  2. Breng de artisjokken op middelhoog vuur aan de kook en kook ze op laag vuur in ca. 20 minuten gaar. Kook intussen de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.
  3. Pers het sap uit 2 citroenen. Pel en snipper de sjalot. Breng het citroensap met 100 ml water, de boter, de olijfolie en de sjalot op laag vuur aan de kook. Laat ca. 5 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  4. Monteer de citroensaus door hem met een staafmixer op te schuimen. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en laat hem kort uitlekken. Schep voorzichtig de artisjokken uit de pan en meng ze met de pasta. Verdeel de pasta over borden.
  5. Was de salieblaadjes en snijd ze in dunne reepjes. Druppel een ruime hoeveelheid van de citroensaus over de pasta en de artisjokken en bestrooi met de salie.

Foto’s: foodies