Artisjokken met olijfolie uit de oven
Uitdagend
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de ui en snijd hem in ringen. Schil de wortel en snijd hem in stukken. Snijd de bladeren van de artisjokken en verwijder het hooi. Snijd de steel tot op 2 cm af. Schil de steel.*
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Zet de artisjokken met de bodem naar beneden in een ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper en verdeel de wortel en de ui erover. Leg de helft van de dille en de peterselie erbij en giet de olijfolie en het citroensap eroverheen. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet de schaal ca. 50 minuten in de oven. Laat de artisjokken in de schaal helemaal afkoelen. Hak de overgebleven dille en peterselie fijn. Serveer de afgekoelde artisjokken met wat van het kookvocht en de gehakte kruiden.