Artisjokkencaponata
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maak de verse artisjokken schoon en kook ze: Snijd ¾ van de bloem af en snijd de harde bladeren rondom weg. Schil het steeltje. Snijd de artisjokken in de lengte in vieren. Breng 3 l water met 70 ml azijn en een snufje zout aan de kook. Kook er de artisjokken ca. 5 minuten in en laat ze uitlekken. Laat artisjokken uit blik goed uitlekken en snijd ze in vieren.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem schuin in plakken. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een pan en fruit er op laag vuur de knoflook in. Voeg de bleekselderij toe en fruit ca. 6 minuten mee. Voeg de artisjok en de rozijnen toe. Voeg 30 ml azijn en de suiker toe. Breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Roer de pijnboompitten erdoorheen. Neem van het vuur en laat afkoelen.