Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Artisjokkencaponata

Artisjokkencaponata

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de verse artisjokken schoon en kook ze: Snijd ¾ van de bloem af en snijd de harde bladeren rondom weg. Schil het steeltje. Snijd de artisjokken in de lengte in vieren. Breng 3 l water met 70 ml azijn en een snufje zout aan de kook. Kook er de artisjokken ca. 5 minuten in en laat ze uitlekken. Laat artisjokken uit blik goed uitlekken en snijd ze in vieren.

  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem schuin in plakken. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een pan en fruit er op laag vuur de knoflook in. Voeg de bleekselderij toe en fruit ca. 6 minuten mee. Voeg de artisjok en de rozijnen toe. Voeg 30 ml azijn en de suiker toe. Breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Roer de pijnboompitten erdoorheen. Neem van het vuur en laat afkoelen.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)