Bereiding

  1. Breng 1 l water met zout en wat suiker aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtige uiteinden eraf. Kook de asperges ca. 6 minuten en schep ze uit de pan. Laat de asperges afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel en snipper de knoflook. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze fijn. Snijd de foccacia in dunne plakken en leg de plakken op een bakplaat. Besmeer de focaccia met de olijfolie en strooi er de knoflook, de rozemarijn, wat zout en peper overheen. Zet de bakplaat ca. 15 minuten in de oven.
  3. Rol iedere asperge in een plak parmaham. Verhit 1 el boter in een grote koekenpan en bak er de asperges ca. 6 minuten rondom in aan. Pel en snipper de sjalot. Was de spinazie in ruim koud water en laat hem goed uitlekken. Neem de asperges uit de pan en houd ze warm.
  4. Verhit 1 el boter in de koekenpan en stoof er de sjalot en de spinazie ca. 5 minuten in. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gebakken asperges op de spinazie en maak af met de krokante focaccia.

Foto’s: foodies