
Aubergine met chilipeper en granaatappeldressing
Gemiddeld
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Bestrooi de aubergineplakken met wat zout, leg ze in een vergiet die op een kom staat en laat 30 minuten staan. Spoel daarna het zout eraf en dep droog.
2. Doe de kurkuma en garam masala met de olie in een kommetje en roer tot een pasta.
3. Zet een pannetje op middelhoog vuur en voeg de sjalotten, knoflook, suiker, azijn, chilivlokken en 3 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Roer koriander, munt en granaatappelpitjes erdoor.
4. Wrijf de aubergineplakken aan beide kanten in met de masalapasta.
5. Zet de grill aan op de hoogste stand en kwast het grillrooster in met plantaardige olie. Leg de aubergineplakken op het rooster en gril ze 8-9 minuten tot ze aan beide kanten mooie zwarte lijntjes hebben; keer de plakken halverwege om.
6. Leg de aubergineplakken op een bord en schep de dressing erover.
Basisboek India
€ 29,99