Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Basisboek India 87 aubergine, chilipeper, granaatappeldressing

Aubergine met chilipeper en granaatappeldressing

  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 2

VERS

SPECERIJEN

VOORRAADKAST

Dit is een aangepaste versie van het populaire 'Tawa Baingan'. Bak de aubergineplakken tot ze knapperig en goudbruin zijn en leg ze dan in de zoete chilidressing. Eet het als een warme salade of zet het op tafel als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een het curry, gebakken pasteitjes, pittig vlees of gebakken vis. Je kunt de dressing er ook los bij geven.

Bereiding

  1. 1. Bestrooi de aubergineplakken met wat zout, leg ze in een vergiet die op een kom staat en laat 30 minuten staan. Spoel daarna het zout eraf en dep droog.

  2. 2. Doe de kurkuma en garam masala met de olie in een kommetje en roer tot een pasta.

  3. 3. Zet een pannetje op middelhoog vuur en voeg de sjalotten, knoflook, suiker, azijn, chilivlokken en 3 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Roer koriander, munt en granaatappelpitjes erdoor.

  4. 4. Wrijf de aubergineplakken aan beide kanten in met de masalapasta.

  5. 5. Zet de grill aan op de hoogste stand en kwast het grillrooster in met plantaardige olie. Leg de aubergineplakken op het rooster en gril ze 8-9 minuten tot ze aan beide kanten mooie zwarte lijntjes hebben; keer de plakken halverwege om.

  6. 6. Leg de aubergineplakken op een bord en schep de dressing erover.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Basisboek India

€ 29,99
Cover voor Basisboek India