Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Aubergine met varkensgehakt

Aubergine met varkensgehakt

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vergiet

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de gember fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de bosuien in stukken van 3 cm. Snijd de bieslook fijn.

  2. Roer de zwarte bonensuas, sojasaus, rijstwijn, gochujang en suiker door elkaar.

  3. Verhit de wok op hoog vuur. Doe er 2 eetlepels olie in en bak het gehakt in ongeveer 6-8 minuten gaar en knapperig. Schep uit de wok.

  4. Doe nog 5 eetlepels olie in de wok en bak de aubergine 4 minuten. Voeg de gember, peper en knoflook toe en bak 3 minuten mee.

  5. Doe het gehakt met de bosui in de pan en schep alles goed om. Schep de saus erdoor, bak 1 minuut mee en schep alles uit de wok.

  6. Bestrooi met de sesamolie en de bieslook.

Receptuur: Noni Kooiman Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Wokbijbel

€ 34,99
Cover voor Wokbijbel