
Aubergine met varkensgehakt
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Bereiding
Snijd de aubergines in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de gember fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de bosuien in stukken van 3 cm. Snijd de bieslook fijn.
Roer de zwarte bonensuas, sojasaus, rijstwijn, gochujang en suiker door elkaar.
Verhit de wok op hoog vuur. Doe er 2 eetlepels olie in en bak het gehakt in ongeveer 6-8 minuten gaar en knapperig. Schep uit de wok.
Doe nog 5 eetlepels olie in de wok en bak de aubergine 4 minuten. Voeg de gember, peper en knoflook toe en bak 3 minuten mee.
Doe het gehakt met de bosui in de pan en schep alles goed om. Schep de saus erdoor, bak 1 minuut mee en schep alles uit de wok.
Bestrooi met de sesamolie en de bieslook.
Wokbijbel
€ 34,99