Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Auberginechutney

Auberginechutney van London

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Het boek 'Wereldwijd borreltijd' van Susan Aretz staat vol met heerlijke recepten om te borrelen. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke auberginechutney van London Loy. Om je vingers bij af te likken...

Bereiding

  1. Meng de aubergineblokjes met een snufje zout en laat 30 minuten staan in een kom. Probeer daarna al het vocht uit de aubergine te knijpen. Van het overgebleven vocht kun je een dressing maken als je wilt.

  2. Verhit een scheutje olie in een stoofpan. Fruit hierin de sjalot, knoflook, gember en madame Jeanette op middelhoog vuur, ongeveer 12 minuten. Zorg dat het niet aanbrandt. Voeg dan de aubergine, cherrytomaten, tomatenpuree en pul biber toe. Roer dit goed door en laat 5 minuten zachtjes stoven.

  3. Schenk dan de azijn, de sojasaus, het limoensap (en de rasp) en het sinaasappelsap (en de rasp) erbij, samen met de basterdsuiker en roer ook dit even door. Laat het geheel nu zonder deksel op de pan zachtjes 30 tot 45 minuten stoven. Vergeet niet regelmatig om te scheppen. Breng eventueel nog extra op smaak met een beetje zout en peper.

  4. Schep het geheel in een gesteriliseerd weckpotje. De chutney is tot 3 weken houdbaar in de koelkast.

Dit recept komt uit het boek 'Werelwijd borreltijd' van Susan Aretz.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)