Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
aubergine krokant

Aubergineparmigiana

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aubergines en snijd ze in plakken van ca. 1 cm dik. Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Rasp de parmezaan. Snijd de mozzarella in plakken.

  2. Leg de plakken aubergine in een vergiet en bestrooi ze ruim met zout. Laat de aubergines ca. 1 uur rusten zodat ze hun vocht verliezen. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in plakjes.

  3. Snijd de tomaten kruislings in, blancheer ze kort in kokend water en koel ze af in koud water. Pel het vel van de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

  4. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie en fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de tomaat, 1 takje basilicum en wat zout toe en laat het geheel ca. 20 minuten stoven op laag vuur.

  5. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestuif ze met de bloem. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan tot 160°C en frituur er de plakken aubergine goudbruin in. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

  6. Vet een ovenschaal in en stapel afwisselend laagjes aubergine, parmezaan, mozzarella, ei, basilicum en tomaat op elkaar. Eindig met mozzarella en parmezaan. Bak de parmigiana ca. 30 minuten in de oven.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)