Bereiding

Hoe maak je eigenlijk een avocadoroos? In slechts vier stappen! Het is makkelijker dan je denkt en met een beetje oefenen heb je het zo onder de knie. Je fleurt ieder bordje ermee op.

  1. Snijd de avocado in de lengte doormidden, haal de pit eruit en pel de schil eraf.
  2. Leg één helft van de avocado ingesmeerd met sushiazijn en met de bolle kant naar boven op je snijplank. Snijd de avocadohelft in de breedte in heel dunne plakjes van ca. 2 mm.
  3. Spreid de plakjes (houd wel wat overlap) uit tot een lange sliert en rol die naar binnen toe op in de vorm van een roos.
  4. Gebruik een spatel of kaasschaaf om de avocadoroos van je snijplank te verplaatsen naar je gerecht. In The Avocado Show vind je een heleboel recepten waarin de avocadoroos gepresenteerd wordt. Van toast tot guacamole en salades.
  5. Wil je de andere helft van de avocado bewaren? Laat de pit er dan nog in zitten en smeer het vruchtvlees in met sushiazijn, dat zorgt ervoor dat het minder snel bruin wordt.

Dit recept komt uit het boek The Avocado Showvan Ron Simpson, wow! De populaire zaak uit Amsterdam bracht een boek uit en je kunt het vanaf 14 november kopen. Ga naar The Avocado Show voor jouw exemplaar.
the avocado show