Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pindakaas

Banh mi met kip en satésaus

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de rode peper met de rijstwijnazijn en de suiker.

  2. Meng in een kom de ingrediënten voor de satésaus met 2-4 el water glad.

  3. Halveer de kipfilets in de lengte en rol ze tussen twee vellen vershoudfolie plat met een deegroller. Meng in een bord het paneermeel met de pinda’s en de olie. Doe de bloem met wat zout en peper in een ander bord en wentel de kipfilets erin. Wentel de kipfilets vervolgens in het geklutst ei en daarna in het paneermeelmengsel. Bak de kip 25-50 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat krokant in de oven. Draai halverwege om. Neem uit de oven en snijd in plakjes.

  4. Laat de ringetjes rode peper uitlekken. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met de koriander, de wortel, de kip en de satésaus. Bestrooi met de rode peper en de gebakken uitjes.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Laura Urschel

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)