Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Baileys-pecanblondies

Baileys-pecanblondies

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 5 min. bereidingstijd

  • 40 minuten wachttijd40 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 120°C/ hetelucht: 100°C). Verdeel voor de ganache de witte chocolade over een bakplaat met opstaande rand en antiaanbaklaag en bak 1 uur – 1 uur en 30 minuten in de oven tot de chocolade een rijke karamelkleur krijgt. Roer de chocolade tijdens het bakken om de 10-15 minuten door, zodat hij gelijkmatig gaart en niet aankoekt. Zorg dat je de chocolade elke keer echt stevig doorroert en goed van de bodem van de bakplaat schraapt. De chocolade wordt tijdens het bakken een beetje korrelig, maar zal weer glad en romig worden als je hem doorroert. Bestrooi de gekaramelliseerde chocolade met zeezout en schenk hem op een schone, met bakpapier beklede bakplaat om op te laten stijven.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een diep vierkant bakblik (20×20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Doe voor de blondies de eieren en de suiker in een grote kom en klop met de gardes van een handmixer in ca. 3 minuten luchtig. Roer 250 g gesmolten boter erdoorheen. Voeg de overige ingrediënten voor de blondies toe en meng ze er kort doorheen. Verdeel het beslag over het bakblik en strijk glad. Bak 35-40 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin begint te kleuren en het beslag net stevig is geworden. Haal de blondies uit de oven en laat afkoelen.

  3. Hak de gekaramelliseerde witte chocolade grof en doe hem in een hittebestendige kom. Breng de slagroom met de Baileys in een kleine pan aan de kook. Giet de hete room over de chocolade in de kom en laat 1 minuut staan. Roer tot de chocolade is gesmolten en er een zijdezachte ganache is ontstaan. Schenk de ganache in een gelijkmatige laag over de blondies. Meng de pecannoten evt. met het goudpoeder in een kom en strooi ze over de ganache. Laat de ganache helemaal afkoelen en opstijven en snijd de blondies in stukjes. De blondies zijn in een afgesloten bewaardoos 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.

Per portie: 570 kcal | 52 g koolhydraten | 7 g eiwit | 36 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Edd Kimber Fotografie: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)