Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Baileys-wittechocolade-fudge

Baileys-wittechocolade-fudge

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet een vierkante bakvorm (22×22 cm) in met boter en bekleed hem tot een stukje over de rand met bakpapier. Doe de suiker, de slagroom en de Baileys in een grote pan en breng langzaam roerend op laag vuur aan de kook tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoog en breng hard aan de kook.

  2. Regel het vuur zo dat het niet tot bovenaan de pan kookt. Laat koken onder af en toe roeren. Lepel een beetje room uit de pan en laat het in een glas met koud water vallen. Als het een balletje vormt dat je er met een theelepel uit kunt scheppen, kun je verder. De bubbels in de pan zijn nu als het goed is kleiner en gelijkmatiger. Roer de chocolade door het mengsel tot hij gesmolten is.

  3. Schenk het mengsel in de vorm en laat afkoelen. Snijd de fudge in stukken van de gewenste vorm.

Per portie: 161 kcal | 21 g koolhydraten | 1 g eiwit | 9 g vet

© olive Magazine / Immediate Media

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)