Bajan hot pepper sauce
Eenvoudig30 minuten bereiden
Lelani Lewis: "Bajan is een andere manier om Barbadian te zeggen: iets of iemand uit Barbados. Deze chilipepersaus gebruiken ze vaak en veel op het eiland. Het ingrediënt dat bajan hot pepper sauce onderscheidt van andere hot sauces uit de Cariben is mosterdpoeder, dat het een uitgesproken gele kleur geeft en een scherpe smaak. Ik voeg ook een beetje sinaasappelrasp toe voor een kleine zoete hint."
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 Scotch bonnets (rimpelige ronde chilipeper - of gebruik adjuma uit de tropische supermarkt)
- 1 el gemalen kurkuma
- 1½ el mosterdpoeder
- 1½ el bruine rietsuiker
- 120 ml appelazijn
- 1 tl zout
- geraspte schil van 1 (biologische) sinaasappel
- Ook nodig:
- gesteriliseerde pot (circa 340 ml inhoud)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Doe de ui met de Scotch bonnets in een blender en pulseer tot een grove consistentie. Schenk in een grote steelpan en voeg de kurkuma, het mosterdpoeder, de suiker, azijn, het zout en 100 milliliter water toe.
- Verwarm op laag vuur en laat 20 minuten sudderen. Draai het vuur uit en voeg de sinaasappelrasp toe.
- Schep in een gesteriliseerde pot en bewaar tot 1 maand in de koelkast.
Dit recept is voor ca. 340 ml.
Receptuur: Lelani Lewis Fotografie: Remko Kraaijeveld