Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Bak jij het lekkerste feestbrood van Nederland?

Bak jij het lekkerste feestbrood van Nederland?

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Infuseer* op 4 °C de melk, room en vanille voor minstens 24 uur.

  2. Haal het vanillestokje er niet uit, maar doe de gehele massa in een passende pan. Voeg de helft van de suiker toe en laat het rustig opwarmen.

  3. Meng in een ander pannetje 50 g warme room en warme melk met de rest van de suiker, zetmeel, eidooiers en zout. Breng de massa aan de kook en voeg een derde aan je papje toe. Goed mengen en alles bij elkaar in de pan doen. Laat drie minuten pruttelen en je hebt ambachtelijk, eerlijk en passioneel gemaakte banketbakkersroom.

* Een infusie is het laten intrekken van smaakstoffen in vloeistoffen of vaste producten.

Per portie: | 30 g eiwit

Edwin: “De basisregel: voeg een kwart van het gewicht aan meel toe aan desem. Zo is voor het gebruik van een kilo meel 250 gram desem nodig.”

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)