Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Baked beans met spitskool en spek

Baked beans met spitskool en spek

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olie in een ovenbestendige pan en fruit er de knoflook ca. 1 minuut in. Voeg de bonen, de spitskool, de tomatenpuree en de tijm toe en bak nog 1 minuut. Roer de sinaasappelschil en de barbecuesaus erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Neem van het vuur en leg de plakjes spek op de bonen. Zet het geheel in de oven en bak ca. 20 minuten, tot het spek lekker knapperig is. Strooi evt. nog wat extra tijm eroverheen. Lekker met knapperig brood.

Per portie: 327 kcal | 25 g koolhydraten | 15 g eiwit | 17 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (5 stemmen)