Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Banana split-ijslolly’s

Banana split-ijslolly’s

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pureer de bananen, de yoghurt en de ahornsiroop in een blender of keukenmachine helemaal glad. Verdeel het mengsel over 4 ijslollyvormpjes (à 100 ml) en steek er de stokjes in. Zet minimaal 6 uur in de vriezer.

  2. Smelt wanneer de ijslolly’s goed bevroren zijn de chocolade. Doe hem hiervoor in een hittebestendige kom en zet de kom boven een pan met zacht borrelend water. Laat de gesmolten chocolade afkoelen.

  3. Houd telkens een ijslolly boven een stuk bakpapier vast en drizzle er wat van de gesmolten chocolade overheen, draai daarbij het ijsje om. Bestrooi snel met wat gehakte pinda’s voordat de chocolade hard wordt. Serveer direct of leg de ijsjes nog even terug in de vriezer.

Per portie: 241 kcal | 23 g koolhydraten | 5 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Faye Wears Foodstyling: Rosie Reynold

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)