Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
‘Banane brûlée’ met vanille-ijs en gekonfijte chilipeper

‘Banane brûlée’ met vanille-ijs en gekonfijte chilipeper

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Je kent vast de klassieke crème brûlée, dit is een variant met gebrande banaan. Net even iets anders, vergeet de klassieke variant. De gekonfijte chilipeper geeft het geheel een fijn pitje. Extra lekker met een bolletje ijs, zeker in de zomer!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de gekonfijte chilipeper

Je kent vast de klassieke crème brûlée, dit is een variant met gebrande banaan. Net even iets anders, vergeet de klassieke variant. De gekonfijte chilipeper geeft het geheel een fijn pitje. Extra lekker met een bolletje ijs, zeker in de zomer!

Bereiding

  1. Doe voor de gekonfijte chilipeper de suiker met 50 ml water en het citroensap in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Blaker de pepers met de gasbrander of boven het gasfornuis helemaal zwart. Laat kort afkoelen en schraap dan met de achterkant van een mesje de geblakerde schil eraf.

  2. Snijd de pepers in ringen van 3-4 mm dik. Wil je het geheel niet te pittig maken? Verwijder dan de zaadlijsten. Doe de peper in de warme siroop en laat het geheel ca. 30 minuten op laag vuur rustig pruttelen, tot de peper lekker zacht is. Neem van het vuur en laat de pepers in de siroop helemaal afkoelen.

  3. Pel de bananen, halveer ze in de lengte en snijd iedere helft in 2 gelijke stukken. Druk de stukken banaan met het snijvlak in de rietsuiker. Leg telkens 2 stukken in een schaaltje of bordje. Strooi nog een klein beetje extra rietsuiker over de banaan. Karamelliseer de rietsuiker met een gasbrander tot een mooie goudbruine laag karamel.

  4. Schep in ieder schaaltje een bol vanille-ijs. Schep wat van de gekonfijte chilipeper met een beetje siroop over het ijs. Maak af met de pinda’s en wat verse munt.

Per portie: 284 kcal | 55 g koolhydraten | 3 g eiwit | 5 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!