Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
‘Banane brûlée’ met vanille-ijs en gekonfijte chilipeper

‘Banane brûlée’ met vanille-ijs en gekonfijte chilipeper

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de gekonfijte chilipeper

Bereiding

  1. Doe voor de gekonfijte chilipeper de suiker met 50 ml water en het citroensap in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Blaker de pepers met de gasbrander of boven het gasfornuis helemaal zwart. Laat kort afkoelen en schraap dan met de achterkant van een mesje de geblakerde schil eraf.

  2. Snijd de pepers in ringen van 3-4 mm dik. Wil je het geheel niet te pittig maken? Verwijder dan de zaadlijsten. Doe de peper in de warme siroop en laat het geheel ca. 30 minuten op laag vuur rustig pruttelen, tot de peper lekker zacht is. Neem van het vuur en laat de pepers in de siroop helemaal afkoelen.

  3. Pel de bananen, halveer ze in de lengte en snijd iedere helft in 2 gelijke stukken. Druk de stukken banaan met het snijvlak in de rietsuiker. Leg telkens 2 stukken in een schaaltje of bordje. Strooi nog een klein beetje extra rietsuiker over de banaan. Karamelliseer de rietsuiker met een gasbrander tot een mooie goudbruine laag karamel.

  4. Schep in ieder schaaltje een bol vanille-ijs. Schep wat van de gekonfijte chilipeper met een beetje siroop over het ijs. Maak af met de pinda’s en wat verse munt.

Per portie: 284 kcal | 55 g koolhydraten | 3 g eiwit | 5 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)