Bereiding

  1. Mix de 200 ml halfvolle yoghurt, eiwitten, 1 banaan, havermout, bakpoeder, vanille-extract en zout tot een glad beslag in een blender. Laat het 10 minuten staan en schep dan de blauwe bessen erdoor.
  2. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met een beetje olie en gebruik dan 50 ml beslag per pannenkoek om ze te bakken – je kunt er telkens twee of drie tegelijk bakken.
  3. Bak de pannenkoeken 2 tot 3 minuten of totdat er belletjes aan de oppervlakte van de pancakes verschijnen. Keer ze om en bak nog 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn. Maak de pan tussendoor regelmatig schoon met keukenpapier en gebruik telkens wat nieuwe olie, om te voorkomen dat de pannenkoeken niet aan de pan kleven.
  4. Snijd de tweede banaan in plakjes. Serveer de bananen pancakes in stapeltjes met daartussen schijfjes banaan, kwark, de overgebleven blauwe bessen, kokos en een scheutje honing.

Tips: Je kunt ook glutenvrije havermout gebruiken. Vervang de kokosolie door 2 eetlepels andere plantaardige olie. Vervang geroosterde kokosvlokken door geraspte kokos.