Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
bananen pancakes met lactosevrije halfvolle yoghurt

Bananen pancakes met lactosevrije halfvolle yoghurt

In samenwerking met Arla
  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Wil je zorgeloos genieten van al het goede van zuivel, maar dan zonder lactose? Lactosevrije zuivel wordt gemaakt van melk die door de toevoeging van enzymen en toepassing van speciale filtertechnieken geen lactose bevat, maar verder alle eigenschappen van melk behoudt. Probeer de lactosevrije yoghurt van Arla bij deze bananen pancakes.

Bereiding

  1. Mix de 200 ml halfvolle yoghurt, eiwitten, 1 banaan, havermout, bakpoeder, vanille-extract en zout tot een glad beslag in een blender. Laat het 10 minuten staan en schep dan de blauwe bessen erdoor.

  2. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met een beetje olie en gebruik dan 50 ml beslag per pannenkoek om ze te bakken – je kunt er telkens twee of drie tegelijk bakken.

  3. Bak de pannenkoeken 2 tot 3 minuten of totdat er belletjes aan de oppervlakte van de pancakes verschijnen. Keer ze om en bak nog 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn. Maak de pan tussendoor regelmatig schoon met keukenpapier en gebruik telkens wat nieuwe olie, om te voorkomen dat de pannenkoeken niet aan de pan kleven.

  4. Snijd de tweede banaan in plakjes. Serveer de bananen pancakes in stapeltjes met daartussen schijfjes banaan, kwark, de overgebleven blauwe bessen, kokos en een scheutje honing.

Tips: Je kunt ook glutenvrije havermout gebruiken. Vervang de kokosolie door 2 eetlepels andere plantaardige olie. Vervang geroosterde kokosvlokken door geraspte kokos.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)