Bereiding
- Mix de 200 ml halfvolle yoghurt, eiwitten, 1 banaan, havermout, bakpoeder, vanille-extract en zout tot een glad beslag in een blender. Laat het 10 minuten staan en schep dan de blauwe bessen erdoor.
- Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met een beetje olie en gebruik dan 50 ml beslag per pannenkoek om ze te bakken – je kunt er telkens twee of drie tegelijk bakken.
- Bak de pannenkoeken 2 tot 3 minuten of totdat er belletjes aan de oppervlakte van de pancakes verschijnen. Keer ze om en bak nog 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn. Maak de pan tussendoor regelmatig schoon met keukenpapier en gebruik telkens wat nieuwe olie, om te voorkomen dat de pannenkoeken niet aan de pan kleven.
- Snijd de tweede banaan in plakjes. Serveer de bananen pancakes in stapeltjes met daartussen schijfjes banaan, kwark, de overgebleven blauwe bessen, kokos en een scheutje honing.
Tips: Je kunt ook glutenvrije havermout gebruiken. Vervang de kokosolie door 2 eetlepels andere plantaardige olie. Vervang geroosterde kokosvlokken door geraspte kokos.