Bolo de banana con canela Bananencake met kaneel
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
45 minuten wachttijd45 min. wachttijd
Bereiding
Splits de eieren en klop de eiwitten met een handmixer stijf. Zeef de bloem. Doe de eidooiers en suiker in een schaal en klop ongeveer 5 minuten met de handmixer tot de massa wittig is geworden. Roer er nu geleidelijk de boter, de bloem, de maizena en de melk door tot er een mooi, homogeen deeg is ontstaan. Spatel ten slotte voorzichtig de eiwitten en het bakpoeder erdoor.
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Vet de vorm in met een beetje boter en bestuif hem met bloem. Snijd de bananen in de lengte doormidden en leg ze weg. Meng kaneelpoeder en suiker met elkaar. Schep het deeg in de vorm en leg de halve bananen erop. Strooi ten slotte gelijkmatig de kaneelsuiker erover – bewaar wat kaneelsuiker voor later.
Bak de cake ongeveer 45 minuten in het midden van de hete oven. Test aan het eind van de baktijd met een houten stokje of de cake gaar is– hij moet goudbruin zijn. Laat hem dan goed afkoelen en bestrooi hem nogmaals royaal met kaneelsuiker.