Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Bolo de banana con canela Bananencake met kaneel

Bolo de banana con canela Bananencake met kaneel

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Aantal personen
12

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakvorm
Vania: “Deze taart wordt in verschillende variaties bereid. De recepten verschillen niet alleen van regio tot regio, maar zelfs van familie tot familie. Ook onze versie werd in de familie van generatie op generatie doorgegeven: het recept is ten minste al 75 jaar oud!”
Tip
Heb je geen bakvorm van afmetingen 22x40 cm? Maakt niet uit! Je kan de bakvorm makkelijk vervangen. Houd er rekening mee dat je baksel dan – afhankelijk van de grootte van je bakvorm – iets lager of iets hoger wordt. Je kunt ook prima een springvorm gebruiken als je die in huis hebt.

Bereiding

  1. Splits de eieren en klop de eiwitten met een handmixer stijf. Zeef de bloem. Doe de eidooiers en suiker in een schaal en klop ongeveer 5 minuten met de handmixer tot de massa wittig is geworden. Roer er nu geleidelijk de boter, de bloem, de maizena en de melk door tot er een mooi, homogeen deeg is ontstaan. Spatel ten slotte voorzichtig de eiwitten en het bakpoeder erdoor.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Vet de vorm in met een beetje boter en bestuif hem met bloem. Snijd de bananen in de lengte doormidden en leg ze weg. Meng kaneelpoeder en suiker met elkaar. Schep het deeg in de vorm en leg de halve bananen erop. Strooi ten slotte gelijkmatig de kaneelsuiker erover – bewaar wat kaneelsuiker voor later.

  3. Bak de cake ongeveer 45 minuten in het midden van de hete oven. Test aan het eind van de baktijd met een houten stokje of de cake gaar is– hij moet goudbruin zijn. Laat hem dan goed afkoelen en bestrooi hem nogmaals royaal met kaneelsuiker.

Receptuur en fotografie: Vania Ribeiro Ihle

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

De authentieke Braziliaanse keuken

€ 32,95
Braziliaanse keuken Vania Ribeiro