Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Bananenijs met cacao en tahin

Bananenijs met cacao en tahin

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Zin in een romig dessert zonder gedoe? Dit bananenijs met cacao en tahin is de perfecte traktatie! Je hebt geen ijsmachine nodig – alleen een paar rijpe bananen, een blender en een beetje geduld.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Voor de toppings

Zin in een romig dessert zonder gedoe? Dit bananenijs met cacao en tahin is de perfecte traktatie! Je hebt geen ijsmachine nodig – alleen een paar rijpe bananen, een blender en een beetje geduld.

Bereiding

  1. Roer de tahin los in een hittebestendige kom en meng met de ahornsiroop, de vanille en het hete water. Zeef het cacaopoeder en het espressopoeder erboven. Voeg het zout toe en roer glad; voeg zo nodig extra water toe.

  2. Leg de stukjes banaan op een (bak)plaat en zet minimaal 1 uur in de diepvries. Doe de bevroren banaan in een keukenmachine en voeg genoeg melk toe om er een romige textuur van te pureren. In de diepvries blijft het ijs drie maanden goed.

  3. Verdeel de tahinsaus en de bananenplakjes over bolletjes ijs en serveer. Extra saus blijft in een luchtdichte bak op kamertemperatuur ca. 4 dagen goed.

Per portie: 355 kcal | 55 g koolhydraten | 7 g eiwit | 11 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Luis Peral Foodstyling: Jessica Mcintosh

Desserts
Benieuwd naar nog meer van dit soort heerlijke zoete gerechten? Bekijk hier al onze dessert recepten!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!