Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Banoffee cheesecake

Banoffee cheesecake

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • ca. 7 uur wachttijdca. 7 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet een springvorm (20 cm Ø) in met boter. Verhit 150 g boter in een kleine pan of in de magnetron tot hij gesmolten is. Vermaal de biscuits in een keukenmachine tot fijne kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en mix kort verder. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan tot een stevige, gelijkmatige laag. Zet 30 minuten in de koelkast.

  2. Verhit 2 el boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er 2 gesneden bananen 1-2 minuten aan beide kanten in tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen en besprenkel met 3 el karamel. Verdeel de gekaramelliseerde banaan met de karamel over de koekjesbodem. Zet in de koelkast.

  3. Doe de roomkaas, de suiker en 5 el karamel in een kom en klop glad en romig. Klop in een andere kom de slagroom tot zachte pieken. Spatel de slagroom door het roomkaasmengsel. Schep de crème in de vorm en strijk glad. Zet de vorm afgedekt minimaal 6 uur in de koelkast.

  4. Haal de cheesecake voorzichtig uit de vorm en zet op een taartbord. Versier met de laatste banaan en de rest van de karamel. Snijd in punten en serveer.

Per portie: 610 kcal | 40 g koolhydraten | 6 g eiwit | 47 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Rob Merrett Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)