Banoffee pie met speculoos
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Bereiding
Meng het koekkruim met de gesmolten boter en een snufje zout tot het op nat zand lijkt. Druk het mengsel met de achterkant van een lepel op de bodem en tegen de randen van een springvorm (20 cm Ø). Zet ca. 15 minuten in de koelkast.
Roer de karamel of dulce de leche los en lepel over de koekbodem. Bestrooi met een snuf zeezoutvlokken en leg de plakjes banaan erop. Bestrooi met de geroosterde walnoten en besprenkel met de helft van de speculoospasta (verwarm eventueel kort in de magnetron als de pasta te dik is).
Klop de slagroom lobbig met de vanille, de poedersuiker en de rest van de speculoospasta. Lepel de room over de banoffee pie. Zet ca. 1 uur in de koelkast.
Bestrooi met de stukjes speculoos en de geraspte chocolade en serveer.