Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Banoffee pie met speculoos

Banoffee pie met speculoos

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Ooit waren bananen een zeldzame tropische delicatesse, maar tegenwoordig kun je ze het hele jaar door goed verkrijgen. Ze vormen de basis voor veel bekende gerechten, zoals deze heerlijke  banoffee pie. Duik de keuken in en ga aan de slag!
Tip
Zelf dulce de leche maken? Zet een blikje gecondenseerde melk (à ca. 400 g) dan 2½ uur in een pan kokend water op laag vuur.

Bereiding

  1. Meng het koekkruim met de gesmolten boter en een snufje zout tot het op nat zand lijkt. Druk het mengsel met de achterkant van een lepel op de bodem en tegen de randen van een springvorm (20 cm Ø). Zet ca. 15 minuten in de koelkast.

  2. Roer de karamel of dulce de leche los en lepel over de koekbodem. Bestrooi met een snuf zeezoutvlokken en leg de plakjes banaan erop. Bestrooi met de geroosterde walnoten en besprenkel met de helft van de speculoospasta (verwarm eventueel kort in de magnetron als de pasta te dik is).

  3. Klop de slagroom lobbig met de vanille, de poedersuiker en de rest van de speculoospasta. Lepel de room over de banoffee pie. Zet ca. 1 uur in de koelkast.

  4. Bestrooi met de stukjes speculoos en de geraspte chocolade en serveer.

Per stuk: 460 kcal | 40 g koolhydraten | 4 g eiwit | 31 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lucy O‘Reilly

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)