Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Banoffee pie met speculoos

Banoffee pie met speculoos

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Banaan, karamel, slagroom en koekjes. Dat klinkt toch als de hemel? Voeg daar speculoos aan toe en deze banoffee is de taart van je dromen!

Lees verder onder de advertentie

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Banaan, karamel, slagroom en koekjes. Dat klinkt toch als de hemel? Voeg daar speculoos aan toe en deze banoffee is de taart van je dromen!
Tip
Zelf dulce de leche maken? Zet een blikje gecondenseerde melk (à ca. 400 g) dan 2½ uur in een pan kokend water op laag vuur.

Bereiding

  1. Meng het koekkruim met de gesmolten boter en een snufje zout tot het op nat zand lijkt. Druk het mengsel met de achterkant van een lepel op de bodem en tegen de randen van een springvorm (20 cm Ø). Zet ca. 15 minuten in de koelkast.

  2. Roer de karamel of dulce de leche los en lepel over de koekbodem. Bestrooi met een snuf zeezoutvlokken en leg de plakjes banaan erop. Bestrooi met de geroosterde walnoten en besprenkel met de helft van de speculoospasta (verwarm eventueel kort in de magnetron als de pasta te dik is).

  3. Klop de slagroom lobbig met de vanille, de poedersuiker en de rest van de speculoospasta. Lepel de room over de banoffee pie. Zet ca. 1 uur in de koelkast.

  4. Bestrooi met de stukjes speculoos en de geraspte chocolade en serveer.

Per stuk: 460 kcal | 40 g koolhydraten | 4 g eiwit | 31 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lucy O‘Reilly

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!