Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Bapao met spicy varkensgehakt

Bapao met spicy varkensgehakt

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 9

Voor het deeg

Voor de vulling

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng met een houten lepel door elkaar tot een kleverig deeg. Laat afgedekt ca. 10 minuten staan. Kneed het geheel vervolgens in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af en laat ca. 40 minuten rusten op een warme plek.

  2. Verhit intussen voor de vulling 2 el olie in een koekenpan of wok op hoog vuur en bak er het gehakt goudbruin in. Giet evt. wat vet uit de pan. Voeg de gember, de sjalotten en de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Neem van het vuur en roer de sambal en de ketjap erdoorheen. Laat afkoelen.

  3. Verdeel het deeg in 9 gelijke porties en rol er balletjes van. Laat kort rusten. Rol de deegballetjes uit tot cirkels van ca. 10 cm Ø. Leg in het midden van elk deegplakje een flinke lepel vulling. Maak de randjes van het deeg een beetje vochtig met een natte vinger. Vouw het deeg om de vulling heen en druk de randjes goed op elkaar. Leg de broodjes per stuk op een klein stukje bakpapier en leg er een doek losjes overheen. Laat ca. 15 minuten rijzen.

  4. Leg zoveel broodjes als er in passen in een stoommandje zonder dat ze elkaar raken. Leg het deksel op het stoommandje en zet het geheel op een pan kokend water. Stoom de broodjes in 10-12 minuten gaar.

Per portie: 186 kcal | 25 g koolhydraten | 9 g eiwit | 5 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)