Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Barbecueburgers met nectarines en rucola

Barbecueburgers met nectarine

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Zin in iets anders dan de standaard burger? Deze barbecueburgers met nectarine combineren hartig en zoet op precies de juiste manier.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de basilicummayo

Benodigdheden

  • bakpapier
Zin in iets anders dan de standaard burger? Deze barbecueburgers met nectarine combineren hartig en zoet op precies de juiste manier.

Bereiding

  1. Doe voor de basilicummayo de knoflookmayonaise, het basilicum, de citroenschil en 1 el van het sap in een blender of het hakmolentje van een staafmixer en maal door elkaar.

  2. Proef en breng zo nodig op smaak met zout, peper en citroensap. Zet tot gebruik in de koelkast. In de koelkast blijft de basilicummayo twee dagen goed.

  3. Doe het gehakt, de sjalot, het venkelzaad, de knoflook, de salie, de chilivlokken, de zoutvlokken en de peper in een kom. Voeg 1/3 van de suiker en 1/2 van de olie toe en kneed met je handen alles goed door elkaar.

  4. Verdeel het mengsel in vier ballen en druk ze voorzichtig platter tot burgers. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet tot gebruik in de koelkast. In de koelkast blijven de burgers tot 24 uur goed.

  5. Roer de rest van de suiker, de azijn en een flinke snuf zout in een grote, niet-metalen kom door elkaar tot de suiker is opgelost. Voeg de nectarine toe en schep om tot elk partje is bedekt.

  6. Verhit een barbecue tot middelhoge hitte (de kooltjes moeten wit zijn). Bestrijk het rooster van de barbecue met de rest van de olie en gril de nectarinepartjes 3-4 minuten rondom, tot ze gekaramelliseerd zijn.

  7. Bestrijk de nectarine tijdens het grillen met het vocht uit de kom. Leg de nectarine op een bord en houd warm.

  8. Gril de burgers 3-4 minuten per zijde tot ze goudbruin en gaar zijn. Rooster de burgerbroodjes met de snijzijde naar beneden 1-2 minuten op de barbecue, tot ze goudkleurig zijn.

  9. Bestrijk de onderste helften van de broodjes met de basilicummayo, leg de burgers erop en verdeel de nectarine, de rucola en sjalotringetjes erover. Leg de bovenste helften van de broodjes erop.

Per portie: 743 kcal | 62 g koolhydraten | 23 g eiwit | 44 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Amy Kinnear Foodstyling: Hannah Wilkinson

Binnen koken
Is het weer niet goed genoeg om te barbecueën? Verhit dan 1 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers 4-5 minuten per zijde tot ze gaar zijn. Leg op een bord en bak de nectarines 4-5 minuten per zijde in het hete bakvet, tot ze goudkleurig en gekaramelliseerd zijn. Rooster de burgerbroodjes met de snijzijde naar boven even onder de hete grill van de oven.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!