
Barbecueburgers met nectarine
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor de basilicummayo de knoflookmayonaise, het basilicum, de citroenschil en 1 el van het sap in een blender of het hakmolentje van een staafmixer en maal door elkaar.
Proef en breng zo nodig op smaak met zout, peper en citroensap. Zet tot gebruik in de koelkast. In de koelkast blijft de basilicummayo twee dagen goed.
Doe het gehakt, de sjalot, het venkelzaad, de knoflook, de salie, de chilivlokken, de zoutvlokken en de peper in een kom. Voeg 1/3 van de suiker en 1/2 van de olie toe en kneed met je handen alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel in vier ballen en druk ze voorzichtig platter tot burgers. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet tot gebruik in de koelkast. In de koelkast blijven de burgers tot 24 uur goed.
Roer de rest van de suiker, de azijn en een flinke snuf zout in een grote, niet-metalen kom door elkaar tot de suiker is opgelost. Voeg de nectarine toe en schep om tot elk partje is bedekt.
Verhit een barbecue tot middelhoge hitte (de kooltjes moeten wit zijn). Bestrijk het rooster van de barbecue met de rest van de olie en gril de nectarinepartjes 3-4 minuten rondom, tot ze gekaramelliseerd zijn.
Bestrijk de nectarine tijdens het grillen met het vocht uit de kom. Leg de nectarine op een bord en houd warm.
Gril de burgers 3-4 minuten per zijde tot ze goudbruin en gaar zijn. Rooster de burgerbroodjes met de snijzijde naar beneden 1-2 minuten op de barbecue, tot ze goudkleurig zijn.
Bestrijk de onderste helften van de broodjes met de basilicummayo, leg de burgers erop en verdeel de nectarine, de rucola en sjalotringetjes erover. Leg de bovenste helften van de broodjes erop.