Basmati-‘risotto’ met lavas, pecorino en gebakken oesterzwammen
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui er ca. 2 minuten in. Voeg de rijst toe en bak op hoog vuur tot de rijst wit begint te worden en goed warm is. Blus af met de witte wijn en laat helemaal droog koken. Voeg nu zoveel hete bouillon toe dat de rijst net onder staat.
Kook de rijst op middelhoog vuur rustig gaar en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe bouillon toe. De rijst is na ca. 18 minuten gaar. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.
Verhit intussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de oesterzwammen er rond- om goudbruin in. Breng op smaak met zout en peper. Neem de gare rijst van het vuur en laat afgedekt ca. 2 minuten rusten.
Roer de pecorino, de rest van de boter en de fijngesneden lavas krachtig door de rijst, zodat je een gebonden ‘risotto’ krijgt. De rijst moet mooi lopend zijn, maar dik genoeg om met een vork te eten. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de oesterzwammen erop en maak af met extra lavas en pecorino.