Bavette met molesaus
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwijder de steeltjes van de pepers en maal ze in een specerijenmolen of kleine keukenmachine fijn. Doe in een kom.
Rooster het komijnzaad 1-2 minuten in een kleine koekenpan op middelhoog vuur tot het geurig is. Houd ½ tl apart en maal de rest in een vijzel tot poeder. Doe het komijnpoeder, de suiker, het cacaopoeder, de kaneel, het gerookte zout en de zwarte peper bij de anchopeper.
Als de bavette aan één zijde dunner is, sla het dikkere gedeelte dan voorzichtig platter – het hoeft niet perfect te zijn. Wrijf het vlees in met de olie en bestrooi met een snuf zout. Wrijf de bavette in met 3-4 el van het specerijenmengsel en laat ca. 30 minuten op kamertemperatuur marineren. Meng intussen de ui met het limoensap, 1 tl zout en het apart gehouden komijnzaad. Houd apart en schep af en toe om.
Verhit de olie in een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en bak de bavette 5-6 minuten per zijde in de hete pan, tot hij rondom geblakerd en vanbinnen medium-rare is – dit is afhankelijk van de dikte van het vlees. Leg op een bord, dek losjes af en laat ca. 5 minuten rusten.
Giet de ui af en schep om met de koriander. Snijd de bavette tegen de draad in dunne plakjes en serveer met de ui en een groene salade.