Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Taco's met bavette en daarop geblakerdetomatensalsa

Bavettetaco’s met geblakerde tomatensalsa

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Zin in taco’s, maar dan nét even anders? Deze bavettetaco’s met sappig, rosé gebakken bavette en een rokerige tomatensalsa maken van elke dag een feestje.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vleesthermometer (optioneel)

Lees verder na de advertentie

Zin in taco’s, maar dan nét even anders? Deze bavettetaco’s met sappig, rosé gebakken bavette en een rokerige tomatensalsa maken van elke dag een feestje.
Bavette
Dit stuk vlees (ook wel bekend als ‘flank steak) komt uit de buik van het rund en heeft een grove structuur met veel smaak. Bavette bereiden is best een precisiewerkje, maar met de juiste tips maak je hem supermals en vol van smaak.

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan; leg het grootste deel van de kooltjes aan één zijde en aan de andere zijde maar een paar kooltjes. Zet een barbecuebestendige pan boven het deel met veel kooltjes.

  2. Laat de pan heet worden en rooster de specerijen erin tot ze geuren; je kunt dit ook op het fornuis doen. Doe de specerijen in een vijzel met het knoflookgranulaat en de suiker en maal tot poeder.

  3. Roer de olie en 2⁄3 van het limoensap erdoorheen. Bestrooi de bavette met zout en bedek aan beide zijden met de marinade.

  4. Leg de tomaten en de ui op de barbecue en gril 10-15 minuten, tot ze zwartgeblakerd zijn; draai ze regelmatig om. Doe de tomaat en de ui in een kom.

  5. Zet er een bord op en laat ca. 20 minuten staan. Hak de tomaten en de ui dan grof en meng met de kruiden en de rest van het limoensap.

  6. Leg de bavette op de barbecue en gril hem 3-4 minuten per zijde voor medium-rare. De griltijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Gebruik eventueel een vleesthermometer; de bavette is medium-rare als de kerntemperatuur 52-55°C is.

  7. Laat het vlees ca. 15 minuten rusten en snijd het dan tegen de draad in plakjes. Verhit intussen de tortilla’s op de barbecue. Serveer de bavette in de tortilla’s met de salsa erbij.

Per portie: 385 kcal | 22 g koolhydraten | 31 g eiwit | 18 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: James Lee Styling: Jo Harris Foodstyling: Amy Kinnear

Variatietip
Benieuwd naar meer taco recepten? Die vind je natuurlijk bij Foodies!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!