
Bavettetaco’s met geblakerde tomatensalsa
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Zin in taco’s, maar dan nét even anders? Deze bavettetaco’s met sappig, rosé gebakken bavette en een rokerige tomatensalsa maken van elke dag een feestje.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Steek de barbecue aan; leg het grootste deel van de kooltjes aan één zijde en aan de andere zijde maar een paar kooltjes. Zet een barbecuebestendige pan boven het deel met veel kooltjes.
Laat de pan heet worden en rooster de specerijen erin tot ze geuren; je kunt dit ook op het fornuis doen. Doe de specerijen in een vijzel met het knoflookgranulaat en de suiker en maal tot poeder.
Roer de olie en 2⁄3 van het limoensap erdoorheen. Bestrooi de bavette met zout en bedek aan beide zijden met de marinade.
Leg de tomaten en de ui op de barbecue en gril 10-15 minuten, tot ze zwartgeblakerd zijn; draai ze regelmatig om. Doe de tomaat en de ui in een kom.
Zet er een bord op en laat ca. 20 minuten staan. Hak de tomaten en de ui dan grof en meng met de kruiden en de rest van het limoensap.
Leg de bavette op de barbecue en gril hem 3-4 minuten per zijde voor medium-rare. De griltijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Gebruik eventueel een vleesthermometer; de bavette is medium-rare als de kerntemperatuur 52-55°C is.
Laat het vlees ca. 15 minuten rusten en snijd het dan tegen de draad in plakjes. Verhit intussen de tortilla’s op de barbecue. Serveer de bavette in de tortilla’s met de salsa erbij.









