Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
bearnaisesaus

Bearnaisesaus

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Aantal personen
8

Ingrediënten

Voor de castric

In ons land de moedersaus der sauzen, de saus die onweerstaanbaar romig en smaakvol is en bij heel veel gerechten kan worden geserveerd. Lastig om te maken? Misschien. Maar wij nemen je stap voor stap mee door het proces. Ga de uitdaging aan!
Bas:
"Lekker met gestoomde groene asperges en crispy bacon."

Bereiding

  1. Doe voor de castric alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Laat inkoken tot er ca. ⅓ van het vocht over is. Giet de castric door een zeefje en houd apart. Je kunt dit in een afgesloten flesje bewaren als je het nog een keer nodig hebt.

  2. Smelt de boter rustig op laag vuur of in de magnetron. Meet de castric af. Meng in een pan met dikke bodem of stalen kom de eidooiers met de castric. Overgebleven castric kun je prima in een flesje bewaren voor een andere keer. Zet de pan op laag vuur of de kom op een bain marie. Klop het mengsel en verwarm het tegelijk tot het stevig en schuimig wordt. De eidooier moet wel garen, maar let erop dat het niet te heet wordt, dan krijg je roerei.

  3. Neem van het vuur en klop nu geleidelijk de gesmolten boter erdoorheen tot je een glanzende saus hebt. Breng op smaak met wat zout, cayennepeper en eventueel wat citroensap als de saus niet genoeg zuur heeft. Serveer direct. Lekker met gestoomde groene asperges en crispy bacon.

Per portie: 267 kcal | 2 g eiwit | 29 g vet

Fotografie: Jasper Bosman

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)