Bearnaisesaus
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Doe voor de castric alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Laat inkoken tot er ca. ⅓ van het vocht over is. Giet de castric door een zeefje en houd apart. Je kunt dit in een afgesloten flesje bewaren als je het nog een keer nodig hebt.
Smelt de boter rustig op laag vuur of in de magnetron. Meet de castric af. Meng in een pan met dikke bodem of stalen kom de eidooiers met de castric. Overgebleven castric kun je prima in een flesje bewaren voor een andere keer. Zet de pan op laag vuur of de kom op een bain marie. Klop het mengsel en verwarm het tegelijk tot het stevig en schuimig wordt. De eidooier moet wel garen, maar let erop dat het niet te heet wordt, dan krijg je roerei.
Neem van het vuur en klop nu geleidelijk de gesmolten boter erdoorheen tot je een glanzende saus hebt. Breng op smaak met wat zout, cayennepeper en eventueel wat citroensap als de saus niet genoeg zuur heeft. Serveer direct. Lekker met gestoomde groene asperges en crispy bacon.