Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Beef panang curry

Beef panang curry

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De panang currypasta

Op zoek naar een beetje uitdaging in de keuken? Ga dan aan de slag met dit recept voor beef panang curry, de extra moeite wordt meer dan beloond in smaak!

Bereiding

  1. Rooster voor de panang currypasta het komijnzaad en het korianderzaad in een hete koekenpan op middelhoog vuur, tot de aroma’s vrijkomen en de zaadjes warm aanvoelen maar nog niet roken. Laat ze afkoelen, stamp in een vijzel tot een fijn poeder en voeg de witte peper toe. Voeg de rawit pepers toe en stamp tot een pasta. Doe hetzelfde met de knoflook, gevolgd door de rest van de ingrediënten tot en met de pinda’s. Maal ca. 5 minuten. Voeg tot slot de garnalenpasta toe en stamp erdoor. Maal de pasta verder in een keukenmachine tot alles goed vermengd is.***

  2. Begin met het bakken van het vlees, zodat het lekker gaar wordt. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ribeye aan de pan toe en bak in een paar minuten bruin. Voeg de currypasta en om te beginnen een eetlepel palmsuiker toe. Je kunt altijd meer toevoegen.

  3. Voeg de kokosroom toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de groenten naar keuze erdoor en laat een paar minuten zachtjes koken, tot ze beetgaar zijn. Roer de limoenblaadjes en de vissaus erdoor. Breng indien nodig verder op smaak met suiker of vissaus.

*Veel Thaise vissauzen bevatten gluten, maar er zijn glutenvrije versies verkrijgbaar.

**Thaise garnalenpasta is een zoute pasta gemaakt van gefermenteerde garnalen. Je koopt het bij de toko.

***Heb je currypasta over? De pasta is 2 weken houdbaar in de koelkast en 2 maanden in de diepvries.

Per portie: 885 kcal | 39 g koolhydraten | 48 g eiwit | 60 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

The Curry Guy Thai

€ 22,50
The Curry Guy Thai