Beef panang curry
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Rooster voor de panang currypasta het komijnzaad en het korianderzaad in een hete koekenpan op middelhoog vuur, tot de aroma’s vrijkomen en de zaadjes warm aanvoelen maar nog niet roken. Laat ze afkoelen, stamp in een vijzel tot een fijn poeder en voeg de witte peper toe. Voeg de rawit pepers toe en stamp tot een pasta. Doe hetzelfde met de knoflook, gevolgd door de rest van de ingrediënten tot en met de pinda’s. Maal ca. 5 minuten. Voeg tot slot de garnalenpasta toe en stamp erdoor. Maal de pasta verder in een keukenmachine tot alles goed vermengd is.***
Begin met het bakken van het vlees, zodat het lekker gaar wordt. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ribeye aan de pan toe en bak in een paar minuten bruin. Voeg de currypasta en om te beginnen een eetlepel palmsuiker toe. Je kunt altijd meer toevoegen.
Voeg de kokosroom toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de groenten naar keuze erdoor en laat een paar minuten zachtjes koken, tot ze beetgaar zijn. Roer de limoenblaadjes en de vissaus erdoor. Breng indien nodig verder op smaak met suiker of vissaus.