
Beef ribs uit de oven
Gemiddeld
ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel in de bloem. Verhit de boter en de olie in een ruime braadpan op hoog vuur.
Bak het vlees rondom goudbruin in ca. 10 minuten. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C).
Leg de gesneden groenten in een braadslee. Leg het vlees erop en voeg het tomatenconcentraat, de wijn, de passata, de oregano en de rozemarijn toe. Dek af met aluminiumfolie en zet het geheel ca. 4 uur in de oven.
Controleer de gaarheid van het vlees; het moet echt los komen van het bot. Neem de folie van de braadslee, schep de saus over het vlees en zet nog ca. 30 minuten in de oven.
Neem uit de oven en bestrooi met wat gehakte oregano, gehakte rozemarijn, de sjalot en de hazelnoten. Lekker met polenta.