
Beenham geglaceerd met bourbonsaus uit de oven
Eenvoudig
ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Leg 1 el pimentkorrels en de ui op de bodem van een grote braadslee en schenk de kippenbouillon eroverheen. Leg de ham erop en bedek de braadslee met een dubbele laag aluminiumfolie. Bak de ham 2 uur (of reken 20 minuten per 500 g vlees) in de oven. Neem de braadslee uit de oven en verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).
Maal 3 pimentkorrels fijn in een vijzel en meng ze met de mosterd, de bourbon en de rietsuiker.
Snijd voorzichtig het zwoerd van de ham, maar laat een vetlaag van ca. 1,5 cm zitten. Snijd het vet kruislings in.
Bestrijk de ham met wat bourbonsaus en bak in 25-30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Bestrijk de ham halverwege de baktijd nogmaals met de saus. Let op dat de ham niet te donker wordt. Laat de ham ca. 30 minuten rusten voor het aansnijden of serveer op kamertemperatuur.