Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
beer can chicken

Beer can chicken met witbier en geroosterde groenten

In samenwerking met Big Green Egg
  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Voor de groenten

Voor de kip

Voor de rub

Benodigdheden

  • Big Green Egg
  • houtskool
  • convEGGtor
  • Stainless Steel Grid
  • Ceramic Poultry Roaster
  • Cast Iron Skillet
  • kernthermometer
Terwijl je de kip op een bierblikje laat garen, rooster je tegelijkertijd de groenten. Eenvoudiger dan dit wordt het niet.

Bereiding

  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor en de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 180°C.

  2. Halveer intussen voor de groenten de paprika’s en verwijder de stelen en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de paprika’s en de courgette in grove stukken. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd deze in grove stukken. Snijd de takjes tijm doormidden. Meng de ingrediënten met de zonnebloemolie en houd even apart.

  3. Neem voor de kip de kip uit de koelkast. Snijd de limoen in kwarten en snijd elke kwart in 4 stukken. Snijd het citroengras in grove stukken. Pel de knoflook en hak de teentjes grof. Snijd het bosje koriander grof. Meng het citroengras, de knoflook en de koriander en vul de holte van de kip met het mengsel.

  4. Meng alle ingrediënten voor de rub. Haal voorzichtig de huid van het kippenvlees los door je vinger tussen de huid en het vlees te steken en deze van links naar rechts te bewegen. Verdeel wat van de rub tussen de huid en het vlees en wrijf het goed in. Wrijf de kippenhuid in met de zonnebloemolie en bestrooi ook de buitenkant van de huid met de rub.

  5. Schenk ⅓ van het blikje witbier uit en plaats het blikje met de rest van de inhoud op het rooster. Sluit het deksel van de Big Green Egg en verwarm het bier ca. 20 minuten, totdat er damp uit het blikje komt.

  6. Plaats het blikje voorzichtig in een bierblikhouder (als je deze gebruikt) en plaats de kip over de houder. Of gebruik de Ceramic Poultry Roaster, schenk het verwarmde bier hier dan in en zet de kip erop. Zet deze in een kleine gietijzeren pan en verdeel de groenten rondom. Plaats de pan op het rooster en steek de pen van de thermometer in het dijbeen van de kip; zorg er hierbij voor dat je geen botjes raakt. Sluit het deksel van de Big Green Egg en stel de kerntemperatuur in op 72°C. Laat de kip garen totdat deze temperatuur is bereikt.

  7. Haal de pan met de kip uit de Big Green Egg als de ingestelde kerntemperatuur is bereikt en bestrooi de groenten met zout naar smaak.

Per portie: 1049 kcal | 19 g koolhydraten | 69 g eiwit | 74 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)