Bereiding

  1. Leg alle specerijen in hoopjes klaar op een bord.
  2. Verhit een steelpan met olie en bak de specerijen hierin 1 minuut. Doe de ui en knoflook erbij en bak 2 minuten mee. Voeg wat water toe tegen het aanbranden.
  3. Doe de tomaten, kerstomaten en 100 ml water in de steelpan. Laat 2 minuten op middelhoog vuur koken en roer daarbij de tomaten tot moes.
  4. Voeg 600 ml water toe en breng met deksel op de pan aan de kook. Voeg de paprika, piripiri’s, tamarindeconcentraat en suiker toe. Laat de saus tot de helft inkoken in circa 10 minuten. Roer regelmatig om.
  5. Verhit voor de specerijentopping een koekenpan met mosterdolie en fruit de knoflook met de specerijen 2 minuten al roerend. Meng door de tomatensaus.
Vega curry

Uit het boek:

Vega curry
€19,99