
Bengali mosterdvis
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de vis in een kom, bestrooi met ¼ tl kurkuma en een flinke snuf zout en schep om. Houd apart.
Maal met een specerijenmolen of vijzel het mosterdzaad tot een poeder. Doe de tomaat, de kno ook, 2-3 chilipepers, het mosterdpoeder, ½ tl kurkuma, een snuf zout en 150 ml water in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
Verhit 3 el van de olie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag tot hij rookt, neem van het vuur en wacht ca. 30 seconden. Voeg het nigellazaad toe aan de pan en laat ca. 10 seconden sissen. Voeg de pasta toe en bak op middelhoog vuur. Roer af en toe door, tot al het overtollige vocht is verdampt en de pasta zijn olie loslaat.
Zet het vuur lager en bak nog ca. 4 minuten, tot de pasta wat donkerder is. Voeg 400 ml water en de rest van de chilipeper toe, breng aan de kook en laat 7-8 minuten zachtjes koken, tot het wat ingedikt en niet meer waterig is. Proef en breng zo nodig op smaak. Laat op laag vuur staan terwijl je de vis bakt.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan tot hij rookt. Voeg de vis toe en bak in ca. 6 minuten rondom goudbruin.
Doe de vis in de mosterdsaus, breng opnieuw aan de kook en laat ca. 2 minuten koken. Bestrooi met de koriander en serveer met gekookte rijst.